15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRevelion cu muzică bună şi bucate alese

Revelion cu muzică bună şi bucate alese

Cei care au ales să-şi petreacă noaptea dintre ani la „Capitol“, la Revelionul organizat de Primăria şi Consiliul Local Slatina, au cu siguranţă ce povesti. De banii plătiţi (30 de lei pentru pensionari, 60 de lei preţ întreg), organizatorii le-au oferit celor aproximativ 800 de slătineni prezenţi muzică bună, mâncare pe alese, atmosferă plăcută, 40 de premii la tombolă, ştergând astfel prima impresie, deloc plăcută, când au fost obligaţi să stea şi câte două ore, în frig, până să le fie permis accesul în sală.

Seara a început cu o mare de oameni adunată la uşă cu aproape două ore înainte de ora fixată pentru începerea petrecerii. Fiecare familie şi-a trimis înainte un reprezentant care să ocupe locurile la masă, dând peste cap strategia organizatorilor. Aproape de ora 22.00, lucrurile s-au liniştit, invitaţii au început să se simtă în largul lor şi ringul de dans s-a umplut.

Pensionarii şi-au etalat cu mândrie ţinutele de sărbătoare, dând petrecerii o atmosferă de bal. Mai puţin atenţi la asemenea detalii s-au dovedit tinerii, puţini la număr însă. Dacă doamnele şi domnişoarele au aşteptat poate un an întreg să se prezinte cu o toaletă fastuoasă, domnii s-au rezumat, în multe cazuri, la ţinute casual.

Printre petrecăreţi s-a aflat şi un grup de tineri chinezi, aflaţi în Slatina la specializare, la firma Alro, care au deprins repede dansurile tradiţionale româneşti şi au mâncat cu poftă din bucatele noastre.

 

Şampanie şi premii în reprize

 

Atât muzica populară, interpretată de „Lăutarii“ maestrului Nicolae Botgros şi de artiştii Ansamblului „Plaiurile Oltului“, cât şi hiturile ABBA, cărora le-au dat viaţă, după miezul nopţii, membrii formaţiei ABBA ’99, adusă din Germania pentru noaptea dintre ani, au „prins“ la tineri şi vârstnici deopotrivă. Nici talentul DJ-ului n-a fost trecut cu vederea, acordurile alese de acesta dând puţin răgaz celor prezenţi să-şi tragă sufletul între evoluţiile pe ringul de dans.

Între două gustări (meniul a cuprins pastramă de lopătar şi brânză topită feliată, măsline negre şi verzi, roşie natur cu rulouri de caşcaval, salam vânătoresc, chifteluţe cu mac şi susan, sticks cu bacon, piftie, ciuperci umplute, rulou cu salată, ruladă de porc, tobă, şorici, vinete cu ardei copt, aripi de curcan la cuptor cu sosuri speciale şi castraveciori, sărmăluţe cu mămăliguţă şi smântână, medalion de lopătar, frigărui de pui în crustă bacon, amestec mexican, barbeque etc., „udate“ cu whisky, martini şi ţuică fiartă la friptura pe grătarul pregătit afară) s-au schimbat amabilităţi cu oameni văzuţi pentru prima dată sau cu şefii din primărie, totul în grabă, pentru a se reveni pe ring.

Primarul Darius Vâlcov n-a ratat ocazia de a fi mai tot timpul în mijlocul celor pe care îi aşteaptă la vot în vară, după cum şi invitaţii l-au căutat din priviri şi i-au urmărit mişcările.

Trecerea în noul an a fost sărbătorită cu şampanie şi urări de mai bine, iar câteva zeci de minute mai târziu s-a pornit focul de artificii, spectaculos, pe măsura evenimentului.

ABBA ’99 a urcat pe scenă când veselia era în toi, evoluţia celor şase membri ai trupei fiind peste aşteptări. Simpatia s-a dovedit a fi reciprocă, artiştii rămânând cu slătinenii până dimineaţă târziu, deşi „înţelegerea“ fusese alta.

Puţini au fost cei care au plecat fără să guste borşul din cerb, servit spre dimineaţă, sau prăjitura şi ciocolata asezonată cu frigărui din fructe exotice, precum şi vinurile alb şi roşu. Cei mai norocoşi 40 de invitaţi au plecat acasă cu premiile puse în joc la tombolă: prăjitoare de pâine, cafetiere, aparate de făcut sandviş şi ceasuri de mână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS